Поддръжка на уеб сайт – какво представлява и защо е нужна?

Поддръжката на един уеб сайт е цялостното представяне на един бизнес в Интернет пространството и има няколко аспекта, които ще ви представим в тази статия.

1. Поддръжка на съдържанието на уеб сайта

Актуализация или въвеждане на ново съдържание, снимки и графически елементи на сайта, с нужните title, description, keywords, съобразени със SEO стандартите.

2. Добавяне на допълнителна защита

При някои бизнеси и институции, сигурността е от изключително важно значение. Най-вече това важи за банкови институции и бизнеси, които се занимават с много деликатна и лична информация. За това техните уеб сайтове имат нужда от допълнителна защита. Този вид дейност предлага предоставянето на сет от мерки за сигурност, които се доразвиват и усъвършенстват.

3. Създаването на копия на файловете и базата данни (back-ups)

Както знаете уеб сайтовете са изградени от множество файлове, които се съхраняват на даден сървър. Препоръчително е периодично да се създават резервни копия на файловете и на базата данни в случай че нещо се случи тях. Примери могат да бъдат повреди на сървъра, хакване на сайта или пропуск да се заплатят хостинг услугите си на време и те бъдат изтрити.

4. Техническа поддръжка на уеб сайт

Техническа поддръжка на уеб сайт е дейност, която осигурява функционално работещ уеб сайт и хостинг сървър, под различните браузъри и устройства (мобилни телефони, таблети, лаптопи, десктоп компютри с малки и големи монитори и др.).

5. Поддръжка уеб сайт и популяризация 

Това е един от етапите на цялостното бизнес представяне в Интернет и изпълнението на поставените цели. В зависимост от целите, най-подходящото време за започването на този етап е още преди изработка на уеб сайт. Така ще може да се направи качествено планиране и проучване на конкурентите. Ще се разработи стратегия за развитие и популяризиране на сайта. Този етап включва начално популяризиране, СЕО оптимизация (SEO – Search Engine Optimization), маркетинг и реклама, кампании.

Важно е да се поддържа един сайт не само защото е началната визия за вашия бизнес и трябва да е актуализиран, но и за да е функционален и оптимизиран.

Статичните сайтове са елементарни за поддръжка, която можете да извършвате и вие самите. Стига да имате някакви познания с HTML и CSS. Разбира се, едва ли сте го учили в училище, но всеки който се е занимавал и малко с програмиране, може да се справи. Има и доста добри уроци, които можете да използвате в интернет пространството.

Динамичните сайтове и Онлайн магазини вече са по – трудни за поддръжка от човек, който не разбира от PHP, JAVA, CSS, HTML5 и др. За тази цел, можете да се свържете с нас.

Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Как да създадем успешен сайт за автомобили и авточасти?

Когато говорим за автомобили и авточасти освен доброто познаване на устройството на един автомобил и частите, които са нужни за…
Научи повече
Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Важна ли е мобилната версия за вашия сайт?

Ако сте собственик на уеб сайт или онлайн магазин, със сигурност трябва да обърнете сериозно внимание на мобилната версия на…
Научи повече
Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Как да си изградим онлайн магазин ?

За изграждането на онлайн магазин трябва да си разясните много въпроси и аспекти преди да започнете. Само идеята как да…
Научи повече