Важна ли е мобилната версия за вашия сайт?

Ако сте собственик на уеб сайт или онлайн магазин, със сигурност трябва да обърнете сериозно внимание на мобилната версия на сайта си. Ако сайтът ви не е оптимизиран, и не е responsive, то не очаквайте чудеса. Масово потребителите използват смартфони и таблети. Според статистики те са вече над 60%. А според Google Insights дори 1 от 3 търсения през мобилно устройство се прави точно преди да се посети онлайн магазина.

Потребителите искат всичко да става бързо и лесно! Затова не бива да пренебрегвате мобилната версия на Вашия сайт. При планиране на визията на мобилната ви версия, се стремете към постигане на изчистен дизайн и функционалност. Организирайте съдържанието в падащо меню, преобразете дизайна на сайта ви (infinite scroll landing page design). Използвайте бутони и чек бокс, за да насърчите възможността за избор. Позиционирайте на видно място вашите координати за контакт, бутони на социални мрежи, опция “изпрати на приятел” или share бутон. Целта е да подредите съдържанието на мобилната версия на сайта по такъв начин, че да се отличава с лекота в навигацията.

Колко е важна темата мобилна версия на сайт?

За да ви убедим в значимостта на това сайтът ви да е mobile-friendly, ще ви споделим още една статистика: Само за месец, търсенето в Google през мобилни устройства е било в пъти повече от търсенето през компютър. Ако потребителите не се чувстват комфортно използвайки телефоните си, когато скролват из сайта ви, ще се пренасочат към друг сайт, който предлага подобни услуги и стоки като вашите.

Как да направя мобилна версия на сайт ?

Ако вече имате сайт и използвате готова система, като например WordPress, Joomla или друга. Може да направите вашия сайт мобилен с подходяща тема или плъгин. В директорията за готови теми за WordPress можете да потърсите тема, която е мобилно оптимизирана. Съществуват също и различни плъгини за WordPress. С тях можете да направите вашия сайт мобилно оптимизиран. Ако сайтът ви не е направен на готова платформа и е специално разработен за вас трябва да е предвидена поддръжка на адаптивен дизайн при изграждането му. Ако не е, е възможно да се добави допълнително.

В случай, че имате нужда от консултация, ние сме насреща!

Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Как да създадем успешен сайт за автомобили и авточасти?

Когато говорим за автомобили и авточасти освен доброто познаване на устройството на един автомобил и частите, които са нужни за…
Научи повече
Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Поддръжка на уеб сайт – какво представлява и защо е нужна?

Поддръжката на един уеб сайт е цялостното представяне на един бизнес в Интернет пространството и има няколко аспекта.
Научи повече
Sigroup.BG изработка на уеб сайт, изработка на онлайн магазин

Как да си изградим онлайн магазин ?

За изграждането на онлайн магазин трябва да си разясните много въпроси и аспекти преди да започнете. Само идеята как да…
Научи повече